Amerikansk fotboll

Intresset för amerikansk fotboll är på uppgång i Sverige igen efter några års nedgång. Eftersom den amerikanska ligan endast spelar vissa dagar i veckan är konkurrensen om uppmärksamheten tuff. NFL-matcherna spelas på måndagar, torsdagar och söndagar.

Vanligtvis spelas matcherna nattetid svensk tid med undantag för vissa matcher på söndagar. Många nyhetssajter har en särskild sida för amerikansk fotboll med lättillgänglig information.

Stort intresse i USA

I USA är intresset för NFL enormt. Amerikansk fotboll är tillsammans med basket och baseball de största sporterna i USA. Eftersom slutspelet i amerikansk fotboll inte avgörs i bäst av sju matcher utan av en enda match i varje del av slutspelet blir intresset för slutspelsmatcherna enormt. Säsongen är även väldigt kort med cirka 14 matcher. Det gör att varje match blir viktig för att nå det slutspel som hägrar.

Super Bowl

Finalen äger rum i början av februari och heter Super Bowl. Intresset för denna match är enormt och skapar nya tittarrekord med jämna mellanrum. Över 100 miljoner amerikaner brukar titta på den spännande finalmatchen. För ett riktigt fan är det en självklarhet att ha merch på sig under Super Bowl. Allt från kepsar till hoodies med ditt favoritlags logo går att köpa, det gäller bara att hitta dina favoriter.

Bookmark the permalink.