De bästa fotbollslagen just nu

Så här i oktober är det princip fotboll som gäller på alla håll och kanter. De stora ligorna ute i Europa har kommit igång på allvar, Champions League är igång, VM-kvalet är på väg att avgöras och Fotbollsallsvenskan är inne i slutskedet.

I Sverige är det bästa fotbollslaget just nu skånska Malmö FF, som med endast tre omgångar kvar leder Allsvenskan med fyra poäng ner till tvåan IFK Göteborg och ser ut att gå mot sitt andra SM-guld på fyra år. Med ett mycket starkt lagbygge har man under hela säsongen legat med i den absoluta toppstriden av serien. Dock återstår som sagt ännu tre omgångar och allt kan hända, men mycket talar för att Lennart Johanssons pokal kommer att lyftas på Swedbank Stadion om några veckor.

Lyfter man blicken och tittar ut över den europeiska fotbollen heter ett av de bästa fotbollslagen just nu Arsenal. Londonlaget leder för närvarande Premier League på samma poäng som Liverpool och har dessutom två rak segrar i Champions League-spelet. Efter att de senaste åren radat upp tredje- och fjärdeplatser i Premier League ser det som att ”Gunners” går mot en riktigt lyckad säsong.

Även i italienska Serie A är det ett huvudstadslag som leder serien, nämligen Roma, vilka under de tre senaste säsongerna haft det riktigt tungt med en sjätteplats som bästa placering. Så här långt är laget efter sju omgångar utan poängförlust och leder Serie A med två poäng ner till Napoli och Juventus.
I spanska La Liga ser det som det brukar göra med ett Barcelona-lag och ett Madrid-lag i topp. Barcelona-laget är förstås FC Barcelona, som hittills har åtta segrar av åtta möjliga, men på samma poäng, även dessa med åtta raka segrar, hittar vi inte som förväntat Real Madrid, utan Atletico Madrid. Förra årets vinnare av spanska cupen har inte vunnit La Liga sedan säsongen 1995/96, återstår att se om man lyckas göra det i år. Atletico Madrid har också inlett Champions League på bästa sätt med två raka segrar.

Bookmark the permalink.