Europas bästa supporters

Många lag har trogna supporters som följer sitt lag troget och ofta med hela sin själ. Dessa fans besöker varje hemma- och bortamatch som deras favoritlag spelar. Det råder inga tvivel om att det är fotbollsupporters som är de bästa, galnaste och mest aktiva inom sin sport.

Vilka är då att betrakta som de bästa fotbollssupporters i Europa? I den här artikeln följer information om tre storklubbar på kontinenten som har några av de mest hängivna supportgrupperna.

Liverpool F.C.

Liverpoolsupporters är kända för att skapa en makalös atmosfär fylld passion och underhållande fotbollsramsor. Man får gåshud när man är inne på Anfield Road stadium i Liverpool och får känna av stämningen. Motståndarna erkänner att Anfield Road är en plats där de har det betydligt svårare att spela än någon annanstans – mycket tack vare de starkt stödjande Liverpoolfansen. Läs mer om varför Liverpools supportrar hör till de starkaste i Europa här (texten är på engelska).

Athletic Bilbao

Athletic Bilbao är mer än bara en fotbollsklubb. Det är ett lag som sammanhåller en hel nation i Baskien. Bilbao har många supportrar utanför Spanien – allt tack vare den passion som klubbens anhängare, ledning och spelare har. En artikel från engelska sajten Thinkfootball återger Bilbaos historia och varför klubben är så mycket mer än bara en fotbollsförening. Tänk på att nästan alla spelare i Athletic stannar i klubben livet ut i någon omfattning. Det är en ära av enorma mått att få spela för klubben för en baskier. Traditionen av lojalitet är mycket hög vilket återspeglas i Bilbaos supporterskaror.

Real Madrid

”Hala Madrid” sjunger och skriker ”madridistas” på läktarna och vid tv-apparater. Ingen vet egentligen vad Hala betyder, men orden är kända över hela världen. Spanien är världens bästa fotbollsland i dagsläget och Real Madrid är dess bästa klubblag historiskt sett. Det är ett lag som varje spanjor har vuxit upp med och som man är stolt över. Real Madrid är en internationell storklubb tack vare affischnamn som Ronaldo och Casillas. Deras supporters finns således i bredare bemärkelse runt hela världen.

Bookmark the permalink.