Fotbolls-VM i TV

Nu är det bara en månad kvar till sommarens absoluta höjdpunkt tar sin början. Vi talar såklart om fotbolls-VM som drar igång den 12 juni i Brasilien när hemmanationen möter Kroatien i Sao Paulo. Därefter väntar en spännande månad med oerhört mycket bra fotboll innan det hela avslutas med final på Maracana-stadion i Rio de Janeiro den 13 juli.

Precis som i Sydafrika så finns som bekant tyvärr inte Sverige med den här gången heller. Vi hade en god chans att gå till VM men stöp på mållinjen mot Portugal i kvalet i november. För första gången på många år, närmare bestämt 32 så finns inte något nordiskt lag med i VM-slutspelet, då inte heller Norge, Danmark, Finland eller Island lyckades kvalificera sig för mästerskapet.

Totalt deltar 32 nationer i årets VM. Ett land gör debut i VM-sammanhang, nämligen Bosnien-Hercegovina som även imponerade stort i kvalspelet. Får se hur långt man lyckas ta sig då man i gruppspelet ställs mot Argentina, Nigeria och Iran. Som vanligt finns det också en grupp som fått epitetet ”Dödens grupp”, nämligen den med England, Italien, Uruguay och Costa Rica där matchen England-Italien kommer att avgöras i fuktig hetta i Manaus mitt inne i Amazonas.
Givetvis går ingenting upp mot att följa VM live på plats. Dock är det ju heller inte helt fel att följa det hela i TV-soffan. På grund av den relativt lilla tidsskillnaden kommer inga matcher att spelas på alltför konstiga tider. De allra flesta gruppspelsmatcher kommer att spelas mellan kl 17 och kl 23 svensk tid, alltså nästan perfekt anpassat efter normala arbetstider. Glädjande nog så kommer samtliga slutspelsmatcher att börja antingen kl 17 eller kl 21, vilket också passar oss svenskar mycket bra.

Alla matcher kommer att gå i antingen SVT eller TV4, vilket innebär att man som tittare kommer kunna se alla matcher oavsett om man har kabel-TV eller ej. Finalen kommer att sändas av TV4.

För att få till den där lilla extra matchkänslan även om man bara ser VM på TV kan det bra tips vara att se matcherna tillsammans ett gäng för att på så sätt höja stämningen i soffan.

Bookmark the permalink.