Hockeyallsvenskan rullar snart igång

I slutet på september är det dags för landets näst högsta hockeyserie att dra igång. Många klassiska lag kommer slåss för att få flyttas upp till SHL men bara några kan lyckas. Idag tänkte vi kolla lite närmare på de norrländska lag som finns i denna serie. Alla tre har meriter från landets högsta serie och två av de har SM-guld i bagaget. Häng med så tittar vi närmare på dessa klassiska klubbar.

Björklöven

Detta klassiska lag från björkarnas stad, Umeå, tog SM-guld 1987 men har på senare år fört en relativt anonym tillvaro i Hockeyallsvenskan. Björklöven har dock, med sina fantastiska supportrar i ryggen, möjligheterna att klara av att gå upp i SHL. Det återstår att om detta är deras år. Det kommer bli spännande att följa de i alla fall.

Modo

The Heart of Hockey är Örnsköldsvikslagets slogan och även fast klubben haft en nedåtgående trend de senaste åren så förstår man ändå varför. Peter Forsberg, Bröderna Sedin, Markus Näslund och en hel rad andra spelare har fostrats i denna klassiska hockeyklubb. Man har två SM-guld från 1979 och 2007 och siktar nu på att återvända till hockeyns finrum. Lagets hemmaarena Fjällräven Center är 9:e största hockeyarena men används också till mycket annat.

Timrå

Slutligen har vi Timrå som kommer från Sundsvall (eller Timrå om man är nogräknad). Timrå har aldrig vunnit SM-guld men var frekvent förekommande i SHL under en period i början av 2000-talet då man spelade där tretton år i rad (2000-2013). Man spelar numera i Hockeyallsvenskan man har sett allt starkare ut på senare tid så en återkomst i SHL är inte omöjlig.

Bookmark the permalink.