La Liga

Den spanska ligan har i alla år bjudit på mängder av fantastiska fotbollsmatcher och kanske har här världens allra största fotbollsspelare spelat.

Den spanska ligan följs varje år av miljontals människor världen över. För oss svenskar är det härligt att få följa de magnifika lagen under vinterhalvåret då den svenska Allsvenskan tagit vinteruppehåll.

Säsongen börjar nu gå mot sitt slut och det är väl ingen tvekan att det kommer att bli FC Barcelona som kommer att avsluta som vinnare av den spanska ligan i år. Klubben har haft en fantastisk säsong och vi har fått se Lionel Messi sätta rekord i målgörande. Lionel betraktas för närvarande som världens bästa fotbollsspelare och det har varit helt superbt att få följa hans framfart säsongen 2012/2013. Det ser så fantastiskt enkelt ut för Lionel att ta sig fram med bollen och det är härligt att se hans metodiska och lugna spel framför motståndarens mål. Om han inte skjuter på mål själv hittar han alltid en medspelare att passa till. Thiago, Iniesta, Puyol och Xavi har fått många härliga passningar som de för det mesta förvaltat väl.

El Classico kallas drabbningarna mellan Real Madrid och FC Barcelona och de spelas antingen på Camp Nou i Barcelona eller på Real Madrids hemmaarena Camp Bernabeu. Naturligtvis handlar dessa matcher mycket om huruvida det kommer att bli Christiano Ronaldo eller Lionel Messi som kommer att göra flest mål. För det mesta har det varit jämt mellan dessa de allra största fotbollsspelarna.

De lag som säsongen 2012/2013 kämpat i La Liga är:

Atl.Madrid
Barcelona
Vallecano
Valencia
R.Sociedad
Malaga
Real Betis
Sevilla
Getafe
Levante
Dep. La Coruna
Real Madrid
Ath Bilbao
Valladolid
Granada CF
Osasuna
Celta
Zaragoza
Espanyol
Mallorca

Det har gått mycket bra för Atletico Madrid i år och det kan man nog tacka Radamel Falcao för i första hand. Naturligtvis kan han inte få credit för lagets framgång helt och hållet själv, men det är han som varit den ledande anfallsspelaren.

Sämre har det gått för Mallorca och Zaragoza som nu förmodligen står inför en framtid som lag som måste flyttas från La Liga till en lägre division.

 

Bookmark the permalink.