Trogen supporter

Sport, och speciellt fotboll, är en stor del av många människors liv på många olika sätt. En del spelar själva fotboll och bygger upp hela sin karriär kring sporten medan andra har ett stort intresse av att titta på fotboll och följer med spänning hur det går för sitt favoritlag i allsvenskan och under landskamper.

FotbollssupporterEn person som stöder sitt favoritlag genom att gå på deras matcher och visa sitt stöd och intresse kallas för supporter. Idag finns det massvis av supporterklubbar runt om i landet som bildats av människor som delar samma intresse och kärlek till ett och samma lag. Tillsammans engagerar de sig för att på olika sätt kunna visa sitt stöd och hur mycket de uppskattar sitt lag och det bra jobb de gör. Att vara del av en supporterklubb bringar både glädje, spänning och gemenskap. Man umgås med människor som delar ens intresse och har dessutom möjligheten att lära känna många nya trevliga människor.

Riktiga supportrar finns på plats på läktaren på varenda en av lagets matcher, både under hemma- och bortamatcher. De visar ofta tydligt sitt stöd genom att bära lagtröjor samt halsdukar, mössor eller kepsar med lagets emblem. Sveriges största supportergrupp inom fotboll är landslagets supporterklubb. Vill du känna dig delaktiv i denna grupp om du ska gå på någon landslagsmatch framöver kan du besöka en sida som heter supporterprylar.se, en bra sida som säljer tröjor eller andra supporterprylar med landslagets emblem på.

Supportergrupper arbetar ofta tillsammans med olika projekt såsom att göra stora tifoner med peppande texter som de sedan håller upp under matcherna. Alla som har varit på en fotbollsmatch eller sett fotboll på tv vet hur häftigt det ser ut när en stor tifon lyfts upp över huvudena på supportrarna samtidigt som de sjunger en hejaramsa och ropar peppande ord till spelarna i sitt favoritlaget. Man kan bara föreställa sig vilken känsla det måste vara att faktiskt själv stå där! Att se denna gemenskap och glädje är helt fantastiskt och det måste kännas mäktigt för spelarna att ha ett sådant fantastiskt stöd från sina supportrar.

Vill du läsa mer om supporterklubbar och allt som har med fotboll att göra kan du titta in på denna hemsida http://www.offside.org/.

Bookmark the permalink.