Vilket idrottsevenemang är störst

Det finns oändligt antal med sportevenemang idag. Alla sporter har sina egna världsmästerskap, världsdelsmästerskap, inhemska mästerskap och så vidare. Efter detta kommer tävlingar på regionsnivåer och lokalnivåer. Kortfattat så finns det otroligt många tävlingar att deltaga i. Något som ibland är omdebatterat är dock vilket som är världens största idrottshändelse.

Kriterier

Det beror alldeles säkert på vilka kriterier som används som bedömningsmatris när det ska utses. Kriterier kan vara omfattning i form av olika idrotter, det kan vara hur stort det är kommersiellt med reklamintäkter, engagemang hos spelbolag och antalet tv-tittare och så vidare. Man skulle kunna säga att det finns tre stycken huvudalternativ till ”titeln”. Utefter några av nämnda kriterier så skulle dessa tre vara följande:

    • Olympiska sommarspelen – OS är egentligen det största alla kategorier om man ska se det till hur många människor som engageras och som tittar. Så när man får välja ett alternativ så brukar OS vara det som anses störst på grund av sin omfattning med alla olika idrotter och det som ovan nämndes.
    • Fotbolls-VM – Fotbolls-VM är det största evenemanget för en enskild sport. Fotboll är världens största sport och väcker således också ett enormt intresse när det vankas mästerskap.

  • Super Bowl – Super Bowl är finalen i den amerikanska ligan NFL som alltså är ligan för amerikansk fotboll. Super Bowl är det största enskilda idrottsevenemanget. Det är utan tvivel det evenemang som kommersiellt sett är störst med tanke på de enorma reklamintäkter man drar in på kort tid. Att köpa reklam i pauserna i tv-sändningarna kostade under den förra finalen hela 800 000 kronor -per SEKUND. Då förstår ni.

 

Bookmark the permalink.